Ananaspaj

Du behöver:

Pajskal

1 ½ dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

125 g smält avsvalnat smör

Fyllning

2 ägg

½ dl socker

1 msk vaniljsocker

2 dl creme fraiche

1 ½ dl krossad ananas

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pajskalet i en bunke.
  3. Rör ner smöret och blanda till en ganska smulig deg.
  4. Tryck ut degen i små aluminiumpajformar eller i en stor form med löstagbar botten.
  5. Vispa ihop allt utom ananasen till fyllningen.
  6. Rör ner ananasen och häll sedan ner den goda smeten i pajformarna/pajformen.
  7. Grädda pajerna i ugnen i 15 minuter.

Servera gärna denna söta och friska paj med färska hallon och blåbär och klick vispad grädde.