Drömtårta

Hemligheten är lite kaffe i smörkrämen!

Du behöver:

3 ägg

1 ½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g mjukt smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 stora äggulor

1 ½ msk starkt hett kaffe

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  2. Bred ut smeten i en långpanna ca 30×40 cm täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.
  3. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper som ligger på en plåt eller skärbräda. Ta bort pappret som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.
  4. Fyllning: Rör smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor. Rör tills det blir en jämn kräm. Jag brukar använda elvisp lite försiktigt. Häll i det heta kaffet under vispning.
  5. Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Lägg drömtårtan svalt och skär sedan lagom stora skivor.

Tips: Om det är svårt att få bort bakplåtspappret pensla med vatten på pappret så lossnar det lättare och du slipper att drömtårtan spricker.

Ett tips till: Servera gärna drömtårtan tillsammans på en rulltårta med sylt. Så snyggt att servera tillsammans!