Hållbar livsstil | Hela Sverige Bakar 2017 | Stress och obalans

Så här några dagar innan premiär

September 24, 2017

 

Ska jag lägga skumpan på kylning eller ska jag springa till skogs och gömma mig under en sten så här några dagar innan premiäravsnittet av Hela Sverige Bakar 2017 sänds på bästa sändningstid på TV4? Jag har varit med om en fantastisk resa som inte fanns med på varken min världskarta eller bland mina framtidsplaner för några år sedan. Jag såg en chans att leva livet ännu mer fullt ut och jag tog den. Jag har bakat de mest märkliga bakverk i ett tält som jag knappt trodde fanns på riktigt. Jag har klarat av stress, press och hanterat min prestationsångest på ett sätt jag inte visste var möjligt. Jag har skrattat, jag har fumlat, jag har svettats, jag har spillt, jag har snubblat, jag har grubblat och jag har gråtit. Jag har fått vänner för livet. Måste verkligen Hela Sverige Bakar sändas på TV i år? Jag är så nöjd med allt fantastiskt jag varit med om under inspelningen av årets säsong och all den kärlek jag mött sedan allt blev offentligt. Jag känner att det räcker liksom. Samtidigt förstår jag ju att hela grejen är att det är just ett TV-program och då behöver det ju sändas på TV. Jag fattar det, men känner ändå att det kanske inte är riktigt nödvändigt just denna säsongen. Jag sa till en klok kvinna häromdagen “Tänk om de har klippt ihop mig till en helt förfärlig person som alla kommer hata”. Hon kontrar klokt och med erfarenhet: “Eller så har de klippt ihop dig till en ännu härligare människa än du faktiskt är”.Haha! Varför tror man alltid det värsta? Och vad är det värsta som kan hända egentligen?

Jag inser med min hyfsade kunskap och kompetens på området att det är stress och oro som talar till mig just nu. Det är kamp, flykt eller spela död som är mina alternativ. Samma reaktion som all stress vi möter i livet. Kroppen och sinnet reagerar på samma sätt som vi människor har gjort sedan urminnes tider. Det är bara det att nuförtiden är det lite märkligt att springa sitt snabbaste och klättra upp i träd och gömma sig för sin chef, sin mejlbox eller ett TV-program på TV 4 eller vad det nu är som stressar en. Jag får nog ta och välja kampen denna gång och lägga skumpan på kylning och slå mig ner i TV-soffan på tisdag den 26 september kl 20. Vi ses i rutan! Hoppas jag….eller inte….

Bjuder på några bilder från dagen då vi deltagare för första gången besökte Taxinge Slott och det berömda tältet. Det var dagen innan inspelningen började. Märklig känsla det där, att man ska vara med om något helt frivilligt, man är utvald och allt är helt utanför ens egna kontroll. Vad som helst kan hända, precis när som helst. Spännande, underbart och läskigt på samma gång. Livet.

 

Må väl,

Jennie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *