Solig krämig Ananaspaj

Solig krämig Ananaspaj

Pajdeg:

150 g (knappt 3 dl) vetemjöl

50 g (knappt en dl) mandelmjöl

90 g (1,5 dl) florsocker

125 g smör

2 äggulor

3 g (1 tsk) kanel

Fyllning:

2 ägg

½ dl socker

1 msk vaniljsocker

2 dl creme fraiche

1 ½ dl krossad ananas

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda mjöl, florsocker och kanel. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta ihop med fingertopparna eller i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Kavla ut degen lagom tunt för att sedan täcka pajformarna med degen. Se till att det blir tunt och fint även in mot kanten. Nagga med en gaffel och ställ gärna svalt medan du påbörjar fyllningen. Förgrädda pajskalen i 190 grader i 7-9 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen,  utom ananasen, med en handvisp. Rör ner ananasen och häll sedan smeten i pajformarna. Grädda pajerna i ugnen i 15 minuter.

Dekorera halva pajen med hallon, blåbär och skurna jordgubbar och en spitsad grädde. Låt ¼ av pajen synas som en symbol för solen och ljuset.