Familjeliv | Hållbar livsstil | Recept

Idag är det Picknickens dag!

May 22, 2018

Jag har förstått att det är Picknickens dag idag. Jag älskar alla dessa temadagar som dyker upp och förgyller vardagen. Eftersom jag bor mitt i stan, på Kungsholmen i Stockholm, blir det lätt lite varmt hemma vid den här årstiden. En graviditet på det gör att jag lätt känner mig överhettad och ständigt lite svettig på ryggen. Vi har en fin uteplats i vårt hus som vi delar med de andra som bor i huset, men att bo i lägenhet med stor familj innebär att ibland (läs just nu typ hela tiden…) känner jag mig lite instängd och jag längtar hela tiden ut.

Som tur är så bor vid precis invid Rålambshovsparken som är en grön oas mitt i stan med tillgång till bad, skatepark, utegym, lekplats och restauranger och inte minst så är det så otroligt vackert. En av Storstockholms lungor skulle jag vilja beskriva det som. För mig är  Rålis som mitt gröna vardagsrum, här kan jag andas och kännas att det finns plats för mig, mina tankar och hela familjen:)

Under sommarmånaderna packar vi ofta picknickkorgen och äter middag i parken. Det är lite bökigt innan vi kommer iväg med mat, grill, kaffetermos, filtar och barn. men så värt det när vi väl är på plats. Det är verkligen ett sätt för oss att förgylla och ta vara på vardagen. Ibland grillar vi bara en korv, ibland köper vi med oss pizza och ibland har vi en sån där instagramvänlig, välplanerad och härlig middagspicknick. Allt efter mammans humör.

Igår hade vi precis en sån där intagramvänlig, välplanerad och härlig middagspicknick. Vi dukade upp kyckling som jag marinerat i vitlök, honung, ingefära, soya, olivolja och kryddor, och sedan stekt upp. Jag hade gjort en jättegod pastasallad med ramlökspesto, fruktsallad, grönsaker och bröd.

Det blir lätt lite rörigt när alla ska sitta still på en filt och äta, men det är ju så mysigt när man släpper taget lite grann och inser att även om inte alla äter precis det jag tycker de borde äta, så kommer de äta en fullvärdig måltid en annan dag. Så härligt när barnen kan springa runt och Benjamin och jag kan sitta med varsin kopp kaffe efter maten och småprata. Så härligt litet och enkelt inslag i vår vardag. Jag tänker att det är de där små sakerna och stunderna i vardagen som skapar en mer hållbar livsstil.

Här kommer mitt recept på Pastasallad med Ramslökspesto. Håll till godo!

För 4-6 personer

50 g ramslök

1 dl riven parmesanost

1 dl hasselnötter

Salt & peppar

1-2 msk vatten

300 g pasta

1 dl creme fraiche

1-2 tsk Dijonsenap

Koka pasta och låt den svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem så att så mycket som möjligt av skalet ramlar av. Lägg hasselnötter, ramslök, parmesanost och salt och peppar i en mixer. Tillsätt olivoljan lite i taget medan mixern kör på låg hastighet. Rör ev i vattnet för att få önskad konsistent. Smaka av med salt och peppar. Antingen använder du peston som den är här eller för en mer krämig pastasallad så blandar du i creme fraiche och dijonsenap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *